Hjelp! Hvor finner jeg en bokartikkel / festskriftartikkel online NÅ?

Artikler i juridiske festskrift er viktige for jurister, men hvor finnes festskriftartiklene som er online? Det er flere databaser å søke i. Noen har fulltekst, andre har kun opplysninger om artikkelens tittel, forfatter og utgivelsesopplysninger. Det er flere kilder å sjekke:


1. Åpne kilder er:

I Nasjonalbiblioteket er det i hovedregel materiale fra 2000 og eldre.
Oria er de norske fag- og forskningsbibliotekenes base. For de som ikke tilhører de institusjonene i Oria fås kun link til åpne ressurser. I Oria er det mange festskriftsamlinger som ikke er registrert med artikler.


2. Norske juridiske abonnementsbaser:

Det er hovedsakelig de nyere samlingene som er registrert her. En huskeregel er at utgivelser fra Universitetsforlaget er i Juridika og fra Gyldendal i Rettsdata.

Lovdata Pro har fra alle forlag og artikler tilbake i tid. Med sine over 800 festskriftartikler er Lovdata PRO en viktig base for festskriftartikler. Her finnes og artikler av svenske og danske forfattere.


3. Med sine 2600 artikler er «Norges digitale jusbibliotek» – den mest rasjonelle basen å starte søking i:

Norges digitale jusbibliotek har registrert festskriftartikler fra:

Mange av festskriftartiklene og artikkelsamlingene i Nasjonalbiblioteket er registrert i tillegg til nyere artikkelsamlinger fra forlag som:

  • Cappelen Damm
  • Dreyers
  • Fagbokforlaget
  • Nasjonalbiblioteket, artikler fra artikkelsamlinger fra 1980-
  • Artikler som ikke er registrert i Oria

Mange artikler er registrert med emneord og lovhenvisninger. Etter det vi vet dekker «Norges digitale jusbibliotek» flere kilder enn andre baser og er derfor den mest tidsbesparende basen å starte å søke i.

Kontakt oss for gratis prøvetilgang susanne@rettsinfo.no.